Voorbeeld Emotionele Blokkades

Zie hieronder een voorbeeld van hoe emotionele blokkades van de moeder, blokkades veroorzaakt bij haar kind; 

Een klein jongetje Gabriel genaamd van 4 jaar oud, loopt met zijn moeder (of vader) door het bos.

Er komt een jonge hond aan gerend die met het jongetje wilt spelen, het jongetje wordt omver gelopen. Het jongetje schrikt en begint te huilen. De moeder pakt het jongetje op en zegt dat er helemaal niets aan de hand is, en zijn tranen moet drogen. Het kind krijgt geen kans om zijn emoties (angst en schrik)  te uiten.

Hierdoor is het een onverwerkte emoties geworden. Deze emoties wordt opgeslagen in de rechter hersenhelft. Vanaf nu heeft het kind Gabriel voor de rest van zijn leven angst voor honden en zal hij onbewust alle situaties ontlopen waar honden zijn en worden vriendjes met honden vermeden, speelt het kind liever thuis dan ergens anders enz, enz.

Dit gebeurt onbewust en heeft als doel je te beschermen voor het gevaar en de pijn die je hebt ervaren.  

De moeder heeft van haar voorouders de emoties overerft dat jongens en mannen sterk en krachtig moeten zijn en niet huilen en geen emoties tonen. Een overtuiging waarmee veel nieuwe blokkades zullen worden gecreëerd bij dit jonge kind Gabriel…

Kortom, een situatie waarbij de reactie van de moeder (onbewust) wordt geleid door haar overerfde emotionele blokkades en vervolgens op haar beurt weer nieuwe emotionele blokkades creëert bij haar kind. Zo ontstaat een web van emotionele blokkades, ontstaan in vorige generaties met grote gevolgen voor de nieuwe en toekomstige generaties.  

Had de jongen Gabriel zijn angst en schrik mogen en kunnen uiten dan had hij deze emoties op dat moment kunnen verwerken waardoor geen blijvende angst zou zijn ontstaan voor honden en hij deze angst later ook niet zal doorgeven aan zijn kinderen.  

Dit doel is vanuit de evolutiegedachten prachtig ontwikkeld door de natuur, maar wat als je zoveel beschermende emotionele virussen hebt overerft en trauma's in jouw eigen leven hebt meegemaakt, dat je daar last van krijgt en op een bepaald moment vastloopt…. 

Last in de zin van, geïrriteerdheid, gekwetste gevoelens, dat bepaalde situaties je veel energie kosten, je veel stress ervaart of zelfs last hebt van een Burn Out, dat je getriggerd wordt door specifieke situaties of mensen. Je kent het wel, of er op z’n rood knopje wordt gedrukt waardoor je je emotionele evenwicht even verliest. 

Naast dat het verliezen van je emotionele evenwicht vervelend is, zoeken emotionele blokkades gaandeweg hun uitweg via (ook ernstige) ziektes (zie de literatuur van Roy Martina). Ziektes wil toch iedereen voorkomen!

  NEI-therapie ook voor jou
 Het geluk zit in iedereen!